Jean Baptiste Carrus

Jean Baptiste Carrus FWB Stallion 06.02.2016Jean Baptiste Carrus

- Oriin isälinja
- Oriin emälinja
- Sukutaulu
- Oripäivillä 2013
- Tuloksia
- Videoita
- Kuvagalleria

- Hinnat 2014

- Varsat 2013
- Varsat 2014
  FWB, Hippoksen tammahankevarsa, syntyi vappuna 1.5.2009 Ypäjän kylässä, Uusikarrin tilalla, Carrus Dressagen tallilla emänsä Wadivolan esikoisena. Vappupäivä oli työläs myös varsomisen valvojille, jotka joutuivatkin tosi toimiin varsan maailmaan auttamisessa, isoluinen varsa ja tamman ensimmäinen sellainen vaati maailmaan päästäkseen raakaa ihmisvoimaa vetoavuksi.

Ainutlaatuisen geneettisen perimän tarjoava jalo, korkeajalkainen ori, jolla on erittäin hyvä ratsastettavuus, tarjolla Suomessa

Oriin isälinja

Isä Rousseau on ollut merkittävä periyttäjä ratsuhevosjalostuksessa niin Hollannin KWPN kantakirjassa kuin Saksassa ja sittemmin USA:ssa. Rousseaun neljästä ensimmäisestä jälkeläisvuosikerrasta syntyi peräti kolme perättäistä KWPN Oripäivien voittajaa; Wamberto v 2006, Zagreb alias Blue Horse Zack v 2007 ja Ajong alias Ampère v 2008. Kaiken kaikkiaan Rousseaulla on 11 hyväksyttyä orijälkeläistä Hollannissa. Rousseaun ensimmäisestä jälkeläisvuosikerrasta Saksassa on syntynyt neljä hyväksyttyä oria; Fiorano (Rousseau-Rotspon-Lauries Crusador xx), Fürst Rousseau (Rousseau-Weltmeyer-Genadier), Rousseau Noir (Rousseau-Del Piero-Lauries Crusador xx) ja Ratino (Rousseau-Lauries Crusador xx-Gardeulan I). Kolme orijälkeläisistä on voittanut suorituskyvyntestinsä, Wamberto, Fiorano ja Ampère. Ampère (Rousseau-Flemmingh-Amor) on ollut uskomattoman menestyksekäs mitattuna nuorten jälkeläisten menestymisellä huutokaupoissa, varsanäyttelyissä ja orikatselmuksissa. Ampèren v 2011 syntynyt orivarsa myytiin Vechtassa Oldenburgin eliitti- huutokaupassa 200.000 eurolla. Ampèren ensimäisestä varsavuosikerrasta viisi oria valittiin prämiekehään S`Hertogenboschissa 2012. Ampère itse myytiin Borculon varsahuutokaupassa kalleimpana varsana ja ori on hyväksytty jalostukseen KWPN:n lisäksi Hannover,Oldenburg, Westfalen, Rheiland, Holstein, FWB ja ASVH kantakirjoissa. Ampèren ensimmäinen varsavuosikerta oli hyvin edustettuna kolmen varsan voimin kun Hollannin 43 parasta varsaa esitettiin v 2009 Ermelossa. Varsanäyttelyn voitti ylivoimaisesti vahvasti liikkunut EOS Utopia (Ampère-Negro). Ampèren varsat ovat olleet erittäin laadukkaita.

Rousseau voitti 4 -vuotiaana Hollannin Kansallisen Mestaruuden ja oli 5-vuotiaana hopeasijalla. Ori sai testiratsastajilta ratsastettavuudesta täyden kympin. Vuonna 2003 ori voitti KWPN Ori Shown ja hopeaa Verdenissä Nuorten Hevosten Maailmanmestaruuskisoissa.

Rousseaun sukutaulu:

Ferro pref Ulft Le Mexico
Pia
Brenda Farn
Upianne
Zsuzsa Roemer pref Pilatus
Cronella H
Landy Homerus
Hester

Rousseaun isä Olympic Ferro, KWPN Preferent ori, on ollut erittäin menestyksekäs kansainvälinen suoritushevonen Coby Van Baalenin ratsastamana. Ferro voitti joukkuehopeaa vuoden 1998 Maailmanmestaruuskisoissa, 1999 Euroopan mestaruuden ja vuoden 2000 Sydneyn Olympialaiset. Ferro on yksi KWPN jalostuksen merkittävimmistä oreista, joka on jättänyt yli 10 hyväksyttyä orijälkeläistä; vaikuttava luettelo KWPN hyväksyttyjä oreja kuten Kennedy, Metall, Negro, Rousseau, Pyriet, Paddox, ja Osmium. Englantilainen AES hyväksyi kaksi Olympic Ferron poikaa Jazz Dancerin ja Lorenzon; NRPS hyväksyi lisäksi yhden Ferrolan. Olympic Ferro on isänä vuoden 2000 KWPN Oripäivien Ori Shown voittajalle ja vuoden 2000 KWPN Champion tammalle Ermelossa. Ferron jalostusindeksi KWPN kantakirjassa vuodelle 2011 on 139 97 %:n varmuudella.

Ori voitti Ermelossa suorituskyvyntestinsä 3 vuotiaana saaden ravista ja laukasta pisteitä 8.5. Olympic Ferro on isäoriina yli 35 Keur Preferant tammalle, 145 Ster tammale ja 300 KWPN pääkantakirjaan rekisteröidylle tammalle ja 150 1.palkkinnon Premium varsalla.

Ferron isän Ulftin isä on merkittävästi KWPN jalostukseen vaikuttanut ori Le Mexico, jolla on verisiteet täysverioriin Furioso xxx:n. Ferron emän Brendan isä on Farn, jolla on myös merkittävän hyvä jalostusindeksi (146) hypyissä. Edellä mainitut oriit ovat olleet merkittäviä hyppyperiyttäjiä.

Rousseaun emä Zsuzsa (Ster-sport) menestyi Grand Prix kouluhevosena amatööriratsastajan alla. Zsuzsan isä on Preferant ori Roemer, kansainvälisesti menestynyt ori, josta tuli yksi Pohjois-Amerikan Hollantilaisen jalostusohjelman merkittävimmistä oreista. Roemer sai täydet 10 pistettä luonteestaan suorituskyvyn testissään. Ollessaan Hollannissa Roemer menestyi kansainvälisissä esteluokissa, sittemmin ori menestyi GP-tasolla koulussa. Oriin kouluindeksi oli peräti 218 pistettä vuonna 2001. Jälkeläiset ovat olleet hyviä sekä este- että kouluratsuina. Orijälkeläinen Mistral kisasi v 1992 Soulin Olympialaisissa esteissä ja toinen poika Darwin oli KWPN kouluindeksien kärjessä ikäryhmässään vuonna 1994.


Takaisin ylös

Oriin emälinja

Emä Wadivola on KWPN tamma, joka on kantakirjattu 1.palkinnolla FWB-jalostukseen ja myös AB-palkittu. Tamman emä on Larivola, Keur KWPN,( Flemmingh-Amor-Farn), joka on emänä kahdelle KWPN hyväksytylle orijälkeläiselle,Ampèrelle oriista Rousseau (Ferro-Roemer) ja Emersonille oriista Wynton (Jazz-Matador) sekä yhdelle Keur tammalle Rousseausta. Emälinjasta ovat lisäksi syntyneet mm jalostusoriit Mythos ja Gringo.

Emän, Wadivolan, sukutaulu:

Riverman Kenwood Goodtimes
Biranda keur, preferent, prestatie
Jaludine ster, preferent Voltaire preferent
Frouwoine keur, sport-(dressuur)
Larivola keur Flemmingh preferent Lacapo
Texas
Farivola ster, preferent Amor preferent
Arivola ster

Wadivolan isä Riverman ISF on todellinen allrounder hevonen; oriin ura alkoi voitolla Ermelon suorituskyvyn testissä 2001. Ori sai kouluosasta pisteet 7.5 ja hypyistä 8. Ori kisasi 1.40 m tasolla kunnes siirtyi kouluratsastuksen puolelle. Riverman kilpaili Z tasolla kouluratsastuksessa Hollannissa ennen siirtymistä USA:han. Rivermanin jälkeläinen Warsteiner on ollut kolme kertaa USDF Vuoden Hevonen Jenkeissä. Oriin jälkeläiset ovat lahjakkaita hyppääjiä, kauniita ja elastisesti liikkuvia sekä erittäin miellyttävänluonteisia. Oriilla on ainakin 17 Ster tammajälkeläistä, 2 Keur tammajälkeläistä ja 17 orijälkeläistä on valittu oriiden esitarkastukseen Hollannissa.

Wadivola on varsonut 4.kertaa, kaksi orivarsaa oriista Rousseau, yhden tamma- ja yhden orivarsan oriista Sir Donnerhalla, molemmat Hippoksen näyttelyissä 1.palkitut.

Tamman emänemänisä preferent ori Flemmingh on jättänyt GP hevosia ja jalostusoriit Krack C, Lingh ja Mooiman. Larivolan puolisisko Farringtonista on kisannut Z2-tasolla koulua ja Larivolan isoäiti Arivola on jättänyt kansallisen tason hyppääjän Jannuksen Gervantuksesta ja Z-tason kouluratsun Goldsternistä.

Takaisin ylös

Jean Baptiste Carruksen sukutaulu:

Rousseau Ferro preferent Ulft keur
Brenda ster, preferent, prestatie
Zsuzsa ster, prestatie sport-(dressuur) Römer preferent
Landy ster, perferent prestatie
Wadivola Riverman Kenwood
Jaludine ster, preferent, prestatie
Larivola keur Flemmingh preferent
Farivola ster, preferent

Jean Baptiste Carruksen sukulaisuus Ampère –oriin on hyvin läheinen, poikien isä on sama ja Jean Baptiste Carruksen äiti Wadivola on Ampèren puolisisko eli Larivola on molempien, Wadivolan ja Ampèren emä.

Takaisin ylös

JEAN BAPTISTE CARRUKSEN 1. jalostusluokan ori FWB jalostuksessa vuosiksi 2013-2017


Jean Baptiste Carrus suoritti hyvin arvosanoin FWB oripäivillä 2013 oritestinsä 4-vuotiaana ja oriille myönnettiin jalostukseen käyttöoikeus vuosiksi 2013 -2017 ja ori palkittiin parhaana FWB oriina.

Arvostelu
Rakennelausunto; Ryhdikäs ori, joka edustaa hyvää urheiluhevostyyppiä. Hyvä orileima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja, mutta kaula voisi olla pidempi. Oriilla on pitkä lapa sekä lihaksikas runko. Jaloissa on riittävä luusto. Liikkeet ovat käynnissä suorat, ravissa hieman pihtiset. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja lennokasta.

Estekoe: Tekniikka ja kyky
Pisteet 7,5
Lausunto: Oriilla on hyvä kapasiteetti, hyvä tasapaino ja melko hyvä rytmi. Oriilla on hyvä selän toiminta sekä hyvä etujalkojen tekniikka. Ori on melko jäntevä.

Luonne, ratsastettavuus ja yleisvaikutelma
Pisteet 7,5
Lausunto: Ori on yhteistyöhaluinen ja luottavainen sekä hyvä luonteinen. Oriilla on vielä vaikeuksia lyhentää laukkaa. Askellajihevoseksi hyppää keskiarvoa paremmin.

Askellajikoe

Käynti Pisteet 8,5
Lausunto: Käynti on puhdasta, isoa ja matkaa voittavaa, mutta se saisi olla energisempää.

Ravi Pisteet 8,0
Lausunto: Ravi on tahdikasta, mutta takajaloissa saisi olla enemmän aktiivisuutta. Liikkuu ajoittain vinossa. Pystyy pidentämään askelta.

Laukka Pisteet 8,5
Lausunto: Laukka on tahdikasta ja rytmikästä, mutta se saisi pyöriä paremmin. Laukka on ajoittain hieman etupainoista. Oikea laukka on hieman parempi.

Ratsastettavuus ja yleisvaikutelma Pisteet 9,0
Lausunto: Oriilla on hyvä ratsastettavuus ja se on yhteistyöhaluinen.

Kapasiteetti ja ratsastettavuus, koerats Pisteet 8,0
Lausunto: Yhteistyöhaluinen ori, joka väsymyksestä huolimatta reagoi hyvin pohkeeseen. Ori on kevyt ja pehmeä ratsastaa. Oikea laukka on helpompi.

Polveutuminen ja jälkeläistiedot
Pisteet (isä)0,5, Pisteet (emä)0,5, Pisteet yhteensä1,0, Lausunto Emä 2008 KTK I 40p, AB-jälk.palk. Ei. esteind 102(88% KWPN), 537jälk (NLD)(Star –tammoja 31 Keur –tammoja 5 Elite-tammoja 4) Isällä Suomessa hyv orijälk, kouluindeksi 123(91% KWPN) ja 133(92% FN), Hollannissa 811jälk(hyv oriita 3 Star–tammoja 47 Keur –tammoja 14 Elite -tammoja 22 pref –tammoja 1 Saksassa 132 kilp jälk (koulurats (S) 132, Saksassa hyv orijälk 8, St.Pr.–tammoja 8.

Lautakunnan päätös
Lausunto: Viime vuodesta hyvään suuntaan kehittynyt laadukasliikkeinen ori, joka oli hyvin valmisteltu testiin. Oriilla on hyvä ratsastettavuus ja se myös hyppää hyvin. Ori merkitään I jalostusluokkaan ja sille myönnetään yleinen jalostukseenkäyttöoikeus vuosiksi 2013-2017.

Takaisin ylös

Videoita

Jean Baptiste Carrus FWB Stallion licensing 2013


Jean Baptiste Carrus 24.3.2012 riding test for FWB - licensing


1.st viewing Ermelo KWPN Stallion Inspection 19.12.2011


Ermelo, 19.12.2011, hard ground, 1.viewing


Video 2010
Video 30.7.2011
Video 17.9.2011
Video 14.10.2011

Takaisin ylös

Jean Baptiste Carrus - Varsat 2014

Josephine Carrus
Tamma, syntynyt 24.5.2014
e. Worena - ei. Wolkentanz - eei. Wanderbursch II

Jeremiah Carrus
Ori, syntynyt 8.5.2014
e. Kinetic - ei. Donnerschwee - eei. Rohdiamant

Beau Jouet
Ori, syntynyt 21.5.2014
e. Kiahan Black Bella - ei. Pin Rock's Black Velvet - eei. Aurelio I
Kasvattaja: Mintti Hassinen

orivarsa xxx
Ori, syntynyt 13.5.2014
e. Gonzaga
Kasvattaja: Heli Palomäki

orivarsa xxx
Ori, syntynyt 11.5.2014
e. Pandemonium - ei. Wolkentanz I - eei. Diamont
Kasvattaja: Piia Solajärvi

Jimmy Jeah Carrus
Ori, syntynyt 3.6.2014
e. Sans Étoile Carrus - ei. Sir Donnerhall - eei. Weltmeyer

Takaisin ylös

Jean Baptiste Carrus - Varsat 2013

Jugi Carrus
Ori, syntynyt 2.4.2013
e. Kinetic - ei. Donnerschwee - eei. Rohdiamant

Just Tina Carrus
Ori, syntynyt 5.5.2013
e. Worena - ei. Wolkentanz - eei. Wanderbursch II

Jean Vulcano Carrus
Ori, syntynyt 9.5.2013
e. Vesuvius V.S. - ei. Gribaldi - eei. Rinaldo

Jerry Jeah Carrus
Ori, syntynyt 9.6.2013
e. Sans Étoile Carrus - ei. Sir Donnerhall - eei. Weltmeyer

Takaisin ylös

Tuloksia

- 21.8.2009 RJL:n Show-näyttely Ypäjä: 2.palkinto, pisteet 7,9
- 29.8.2009 Oldenburg–näyttely jaettu 8.sija
- Kasvattajapäivät 29.5.2010 II palkinto 8-7-8-7-7=37p
- Jean Baptiste Carrus oli Ypäjän Kyvyt Esiin 2011 2-v askellajikarsintojen jaetulla 1.sijalla pistein 8.5 ja kvaalautuu finaaliin.
- Kasvattajapäivät 28.-29.5.2011 IIp 8-7-7-6-7 35 p
- Kyvyt Esiin 2011 2 v askellajihevoset pisteet 7,69 (käynti 7,7, ravi 7,3, laukka 7,9=ka 7,63, luonne ja yleisvaikutelma 7,5 ja 8,0 = ka 7,75)
- Kyvyt esiin finalisti 2012 Askellaji 3 v
Esitarkastuksessa hyväksyttynä 3 -vuotiaana orina
- FWB Oripäivät 2012 Paras 3-vuotias ori, Paras FWB ori, astutuslupa v 2012
- Kyvyt Esiin Finaali 2012 8/17, ka 7.63

Takaisin ylös


Sivuja päivitetty 24.11.2021
Webdesign ©Tanja Ukkonen 2013